 |
Kokeelliseen työhön tarvittavat työvälineet |
 |
Veteen lisätään vihreää ja keltaista elintarvikeväriä |
 |
Liuosten lämpötila mitataan kokeellisen työn alussa |
 |
Vedestä tulee limenvihreää. |
 |
Puoliläpäiseväkalvo on ostettu mittauslaitteen valmistajalta.
Kalvona saattaisi toimia myös esim. sipulin solut. Niitä ei
ole vielä käytännössä testattu. |
Alla oleva kuvasarja on otettu kokeellisen työn suorittamisesta
- Vasemman puoleisessa on kuva kokeen kestosta ja kuvista voi havannoida suurpiirteisesti nestepintojen muutoksia.
- Oikein puoleisissa kuvissa on tarkemmat kuvat u-putkista. Niistä pystyy katsomaan nestepintojen korkeuden muutoksia tarkemmin.
- Liuoksien konsentraatiot ovat: 0,9 mol/l ja 1,8 mol/l
- Valmistuksessa liuoksien tilavuus oli 0,1l ja liuos sisälsi 30 g tai 60g sokeria.
- Sokeri sisältää pääosin sakkaroosia, jonka ainemäärän mukaan laskettiin liuoksien konsentraatiot. Tietoa sokerista saa: http://www.dansukker.fi/fi/tietoa_sokerista/sokeri_ei_ole_pelkk%C3%A4_makeuttaja.aspx
 |
30 g sokeria |
 |
60 g sokeria |

98 min 57s lähikuvat
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti